Reply
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

Can't change country

Highlighted
Active Member
Agne V Member Since: May 2, 2019
1281 of 3,661

I recently signed up for Upwork and I am creating my profile. By default, my country is selected as Albania. I want to update it to Portugal but I cannot do it, the field is grayed out. Should I just submit the application with Albania as my country? Can you please help me out?

Highlighted
Community Guru
Preston H Member Since: Nov 24, 2014
1282 of 3,661

re: " Should I just submit the application with Albania as my country? Can you please help me out?"

 

Please answer these questions:

1) What country were you in when you started creating your Upwork profile?

2) In what country do you actually live?

3) What country do you want to display as your place of residence on your Upwork profile?

 

Highlighted
Active Member
Agne V Member Since: May 2, 2019
1283 of 3,661
Hi Smiley Happy
I am living in Porto, Portugal. I was in Porto while creating my account, my computers clock was set up wrongly tho. I think this might have caused the problem. Thank you for your help!

Best,
Agne
Highlighted
Community Guru
Preston H Member Since: Nov 24, 2014
1284 of 3,661

re: "I am living in Porto, Portugal. I was in Porto while creating my account, my computers clock was set up wrongly tho. I think this might have caused the problem. Thank you for your help!"

 

Honestly, Agne:

I just don't think Upwork's back-end "automatic identify what country a person is in" algorithm or software works very well. I think most people who face this problem do so through no fault of their own, and Upwork knows this automated identifier doesn't work very well.

Highlighted
Moderator
Bojan S Moderator Member Since: Mar 9, 2018
1285 of 3,661

Hi Agne,

 

We have updated it from our end to Portugal.

 

Please note that your profile must represent you as an individual and that all the information in your profile including your location needs to be accurate, truthful and verifiable. 

 

Let us know if you need further assistance. 

 

Thank you.


~ Bojan
Untitled
Highlighted
Active Member
Kristina M Member Since: May 2, 2019
1286 of 3,661

Hi lovely people. I seem to be facing the same issue as a lot of the users here - my location is set to United Kingdom by default and I need to change it to Bulgaria. Please help :-)

Highlighted
Community Guru
Preston H Member Since: Nov 24, 2014
1287 of 3,661

Could you please answer these questions:

 

1) What country were you in when you created your Upwork account?

2) What country do you live in now?

Highlighted
Active Member
Kristina M Member Since: May 2, 2019
1288 of 3,661

Hey Preston. Thanks for the immediate response. I was in Bulgaria when I tried to activate my account and I am still in Bulgaria.

Highlighted
Moderator
Bojan S Moderator Member Since: Mar 9, 2018
1289 of 3,661

Hi Kristina,

 

Your country has been updated to Bulgaria. Feel free to add the rest of the information on your profile.

 

Thank you.


~ Bojan
Untitled
Highlighted
Active Member
Andrea T Member Since: May 2, 2019
1290 of 3,661

My country is set to Albania, when I need to change it to US.

TOP SOLUTION AUTHORS
TOP KUDOED MEMBERS