Reply
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

Can't change country

bstojadinovic
Moderator
Bojan S Moderator Member Since: Mar 9, 2018
1971 of 3,947

Hi Sylvia,

 

Currently, it's by design that a freelancer can't change their country on the profile creation page. We are planning to address this in the future, however, and provide freelancers with this option.

 

Thank you!


~ Bojan
Untitled
petra_r
Community Guru
Petra R Member Since: Aug 3, 2011
1972 of 3,947

Sylvia A wrote:

Thank you Bojan; that worked! But I remain curious: why does that item _have_ to be changed on your side? 


Because the majority (not all) of those requests are because people add a wrong country quite delibererately to misrepresent their location. Then they notice that they can't get away with it and have to be honest about where they are located.

 

It helps Upwork to identify potentially dishonest or fraudulent potential freelancers early on so they can be rejected or removed before they do any harm.

 

 

pedroatienzar
Active Member
Pedro A Member Since: Aug 28, 2019
1973 of 3,947

Hello, my country is set to US, but I live in Spain now. How can I change this in order to update my profile?

 

Thank you,

 

Pedro

g_vasilevski
Moderator
Goran V Moderator Member Since: Mar 24, 2017
1974 of 3,947

Hi Pedro,

 

Your country is now updated, thank you.


Untitled
ultimatecare
Active Member
Hussain S Member Since: Aug 28, 2019
1975 of 3,947

i want to change my country name

prestonhunter
Community Guru
Preston H Member Since: Nov 24, 2014
1976 of 3,947

Your profile currently states that you are located in the United Kingdom.

 

Where do you actually live now?

bstojadinovic
Moderator
Bojan S Moderator Member Since: Mar 9, 2018
1977 of 3,947

Hi Hussain,

 

Please, let us know which country would you like to reflect on your account as your location. We’d be happy to update it for you.

 

Thank you!


~ Bojan
Untitled
raswhoever
Active Member
Rafael A Member Since: Aug 29, 2019
1978 of 3,947

I can't also change my country, it says United States, but I want to change to Brazil

bstojadinovic
Moderator
Bojan S Moderator Member Since: Mar 9, 2018
1979 of 3,947

Hi Rafael,

 

Your Country was updated to Brazil. Please do update the rest of your application form and submit it for the review.

 

Thank you!


~ Bojan
Untitled
pargushstd
Active Member
Amir Reza P Member Since: Aug 30, 2019
1980 of 3,947

I recently signed up for Upwork and while submiiting my applicaion, by default my country is selected as Us and it is disable for me to update it. I want to update it to Australia but I cannot do it; so I Can`t update my profile and countinue to complete it. Can you please help me out? I don't know where and whom should i contact.

TOP SOLUTION AUTHORS
TOP KUDOED MEMBERS