Reply
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply

I chose a wrong country by mistake at the time of registration.

Community Guru
Preston H Member Since: Nov 24, 2014
1981 of 3,916

re: "I'm a US citizen, but I'm currently overseas. I was hoping to join Upwork to keep some income flowing. Is this possible since I forgot to verify my number before leaving?"

 

Upwork's profile pages do not actually identify freelancers based on their citizenship, nationality, or country of origin.

 

You may ask Upwork Customer Service to help you set your profile location to the city and country where you live right now. Or perhaps a Forum Moderator will help you do that.

 

If you are asked by Upwork to do some sort of location or identity verification, then you may use your passport or other government-issued identification.

 

When you return to the United States, then you may contact Upwork Customer Support again and ask them to help you change your location to the United States.

 

Given the fact that you are not in the United States right now, and you are not actually living in Los Angeles as your profile page claims, your profile page is in violation of Upwork ToS and could lead to an account suspension.

 

Out of curiosity, what country do you live in now?

Moderator
Valeria K Moderator Member Since: Mar 6, 2014
1982 of 3,916

Hi Cattie,

 

If you are currently not in the United States, you can still apply to join Upwork as a freelancer. Location information on your profile has to reflect your actual location, however. Let us know what country you need to have your profile set at and we'll be happy to update it for you. Please, also note that you're responsible for making sure you have the necessary visa type or work permit to work in the country you're currently residing in.

~ Valeria
Untitled
Active Member
Marina K Member Since: Sep 6, 2019
1983 of 3,916

Creating my account I accidentally chose a wrong country and saved settings. I need to change it but I can't because it's greyed out. I'm a resident of Russia and now I'm in this country as well, but in my profile it's China. How can I change it?

 

 

Moderator
Goran V Moderator Member Since: Mar 24, 2017
1984 of 3,916

Hi Marina,

 

Your country is now updated, thank you.


Untitled
Active Member
Marina K Member Since: Sep 6, 2019
1985 of 3,916

Thank you!!

Active Member
Leila A Member Since: Sep 7, 2019
1986 of 3,916

I chose a wrong country by mistake at the time of registration. Now, I need to create my profile and I cannot change the country. Even when I try openning the settings page using other links, it goes straight to my profile creation page. It is problematic, since the next step is phone verification and my country is different. How can I fix that? Thank you.

Moderator
Aleksandar D Moderator Member Since: Mar 23, 2019
1987 of 3,916

Hi Leila,

 

Could you please let us know your current location and our team will update the country on your profile?

 

Thank you.

~ Aleksandar
Untitled
Active Member
Leila A Member Since: Sep 7, 2019
1988 of 3,916

Hello Aleksandar,

 

Thank you for your prompt reply. My current location is Iran.

Active Member
Leila A Member Since: Sep 7, 2019
1989 of 3,916

I just realized that I cannot register with this country (tried with a different device). I think I'll need to ask you for a location change once I go back abroad. If there is any other way, please let me know. Thank you.

Moderator
Aleksandar D Moderator Member Since: Mar 23, 2019
1990 of 3,916

Hi Leila,

 

One of our team members will reach out to you directly via a support ticket to assist you further. Please note that a copy of the ticket will arrive in your email as well from where you can continue the corespondence with our team.

Thank you.

~ Aleksandar
Untitled
TOP SOLUTION AUTHORS
TOP KUDOED MEMBERS